Proosten met je beeldscherm 

Proosten met je beeldscherm

5 tips voor een weergaloze vrijmibo in quarantainetijd

 

Door: Lonneke Bijman

De vijf zit in de klok en we hebben weer een productieve week achter de rug. Trek die kantoorkoelkast open, want het is tijd voor de vrijmibo! Was het maar zo’n feest. Nog nooit  hunkerden  we  zo  naar  de  werkvloer als nu. Gelukkig zijn daar onze redders in  nood: ​zoom ​en skype​. Beetje stijfjes en afstandelijk? Zeker niet! Speciaal voor de online quarantaine-borrel geven wij hier vijf tips om samen met je collega’s als van ouds het weekend in te luiden.  

 

1. De klassieke pubquiz

Een gouwe ouwe die we vooral kennen uit de stamkroeg waarbij we brullend rond de tafel gebogen zitten. Maar waarom niet op afstand elkaars algemene kennis op de proef stellen?Laat die ene collega die jullie dagelijks ongevraagd met feitjes overspoelt de vragen maken. Zorg dat iedereen pen, papier en een drankje heeft en quizzen maar. Wie is de koning(in) der muziek? Wie heeft er het best opgelet bij geschiedenisles? Wie onthield de meeste feitjes bij het koffiezetapparaat?

 

2. Kantoor-hitjes meeblèren

Over  muziek  gesproken:  maak  een  gezamenlijke  afspeellijst  met  de  nummers  die  jullie normaliter net dat laatste uurtje van de werkdag door slepen. En vergeet natuurlijk de ​guilty pleasures niet die pas gedraaid mogen worden wanneer net dat ene biertje teveel is besteld. Zet tijdens je vrijmibo allemaal tegelijkertijd je speakers op flink volume en jullie digitale meeting verandert in een feestje. Reken maar dat er een paar voetjes van de vloer zullen gaan.

 

3. Kookworkshop a la Jamie Oliver

Hoe verrukkelijk is het om eindeloos naar 24Kitchen te kijken terwijl je zelf links van je een drankje hebt en rechts een versnapering? Nog veel leuker wordt zo’n kooklesje als je het live van je eigen collega krijgt! Het is misschien even uitvogelen hoe je het fornuis perfect in beeld brengt, maar dan heb je ook wat. Met een beetje geluk leer je eindelijk het geheim voor een smaakvolle curry of een klassieke Italiaanse pasta. Voor de non-chefs onder ons: leun lekker achterover en laat de anderen het werk doen.

 

4. Lekker liegen

Two  truths,  one  lie​.  Hoe  goed  kennen  jij  en  je  collega’s  elkaar  eigenlijk?  Vertel  elkaar  drie dingen over jezelf. Feit, verhalen, verborgen ​skills – ​you name it​. Zoals de naam al verraadt zijn twee hiervan zijn waarheden, eentje is een leugen. De tegenspelers proberen door het stellen van vragen te ontfutselen welk van de drie uit de duim gezogen is. Dit spel is dé formule om achter verrassende, maar ook heerlijk gênante verhalen van elkaar te komen die je anders nooit had gekend. Wie toegewijd is aan een stevige vrijmibo stelt onze geliefde regel in: wiens leugen eruit wordt gepikt, moet drinken.

 

5. Shake it, baby!

Wil  je  je  vrijmibo  nou  echt  naar een ​next level ​tillen? En willen jij en je collega’s er echt iets gezelligs van maken? Dan moet je na-tuur-lijk een cocktailavond organiseren. Sterker nog: met  ​The  Cocktailbox  sta  je  allemaal  veilig  thuis  toch  samen  dezelfde  cocktail  te  shaken!  Je  ontdekt de wereld van meest verrukkelijke smaakcombinaties en leert ook meteen een nieuwe  quarantaine-​skill. ​Wie weet zat er altijd al een bartender in jou verborgen. Hoe dan  ook, maak er een kunstwerkje van en ga er lekker voor zitten. Proef, geniet en vooral: proost met je collega’s achter die camera!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *